Teamontwikkeling met DISC en drijfveren

Haal meer uit je team door elkaars talenten en diversiteit optimaal in te zetten

Herken je dit?

Je team functioneert best goed en resultaten worden gerealiseerd. Het gaat zijn gangetje en er is weinig gedoe. Toch vraag je je weleens af of je wel alles uit je team haalt. Maken jullie voldoende gebruik van elkaars talenten en diversiteit? Is er een goede balans tussen resultaten realiseren en prettig samenwerken? Zijn de doelen en verwachtingen voor iedereen helder? Of zouden jullie de samenwerking en teamprestaties naar een nog hoger niveau kunnen tillen?

Goedlopende teams hebben ook
onderhoud nodig

Goedlopende teams zijn niet vanzelfsprekend. Elk team heeft onderhoud nodig, zodat je ook in de toekomst sterk en succesvol kan blijven. Bijvoorbeeld als er iets verandert in het team zelf of in de organisatie. Jij wilt blijven bouwen aan je team. Reflecteren om scherp te blijven. De tijd nemen om met elkaar stil te staan of je nog de juiste dingen doet. En onderzoeken hoe je elkaars talenten, drijfveren en diversiteit nog beter in kunt zetten voor een goede samenwerking en (toekomstig) succes.

Teamsessie met DISC en drijfveren

Met deze teamsessie DISC en drijfveren bouw je aan je team. Om te zorgen dat alle ingrediënten in je team kloppen. Je krijgt inzicht in de valkuilen en kwaliteiten van de medewerkers, zodat je de diversiteit van het team optimaal kunt benutten. Effectieve teams die hun talenten inzetten, werken niet alleen met meer plezier samen. Ze zijn ook nog eens productiever, innovatiever en realiseren betere resultaten. En het team ervaart meer veiligheid, vertrouwen en flow.

Jouw resultaat

Door inzicht in hoe je eigen voorkeursgedrag en drijfveren en die van de ander werken waardeer je verschillen in het team meer en kun je ze concreet inzetten  

Meer kennis over wat medewerkers motiveert en waar ze energie van krijgen, zodat ze meer werkplezier ervaren

Weten hoe andere stijlen reageren, waardoor meer begrip ontstaat als de ander zich anders opstelt  

Effectiever je eigen stijl in kunnen zetten in communicatie, wat leidt tot betere samenwerking

Duidelijkheid waar ieders kracht ligt en hoe deze optimaal te benutten om succesvolle resultaten te realiseren

Inzicht of er in het team een goede balans is tussen de verschillende voorkeursstijlen, zodat nog betere teamprestaties bereikt kunnen worden

Ingrediënten teamontwikkeling

Teamontwikkeling is geschikt voor nieuwe teams én voor teams die al langer met elkaar samenwerken.

De teamsessie DISC en drijfveren bestaat uit 2 dagdelen. In voorbereiding op de sessie maakt iedereen online zijn persoonlijke DISC- en drijfverenanalyse.

De inzet van het teamprofiel geeft het team een beeld van de samenstelling, de sterke punten en ontwikkelpunten en welke teamrollen wel en niet vervuld worden. Om vandaaruit aan de slag te gaan met hoe iedereen het beste kan bijdragen aan de realisatie van de doelen.

Ik werk met de analyses van HRM Profielen. Deze rapportages bieden meerdere voordelen:

 • Prettig leesbaar
 • Overzichtelijke compacte weergave met daarin de essentie
 • Praktisch toepasbaar door de duidelijke uitleg en voorbeelden
 • Nauwkeurig en betrouwbaar
 • Maar liefst 97% van de deelnemers herkent zich in de analyses

Jouw investering

 • De investering voor de teamsessie is 1.495 euro. Dit is inclusief het teamprofiel en exclusief de persoonlijke DISC- en drijfverenanalyse.
 • De locatiekosten zijn afhankelijk van de gewenste locatie.
 • De individuele DISC-analyses zijn de basis voor het teamprofiel. De aanvullende kosten per persoon zijn:
  – DISC- en drijfverenanalyse: 160 euro
  – Losse DISC-analyse: 105 euro
  – Losse drijfverenanalyse: 105 euro
 • De teamsessie is uit te breiden met individuele nabespreking van de analyses en individuele coaching. Ook is een vervolgtraject mogelijk.
 • De bedragen zijn exclusief btw.

Wat houden DISC en drijfveren in?

DISC geeft op eenvoudige wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van de ander en hoe jij en de ander communiceren. Het gaat om hoe je je gedraagt. En het mooie van gedrag is dat het zo herkenbaar is. Het is de top van de ijsberg. Dat wat iedereen van je ziet.

Het DISC-model bestaat uit vier basis gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Je hebt alle vier de gedragsstijlen in meer of mindere mate in je.

Drijfveren zijn je verborgen motivatoren die aanzetten tot actie. Ze bepalen waar je energie van krijgt, waarom je iets doet, waar je vuurtje van gaat branden. Maar ook waarom je juist iets niet doet.

De eenvoud maakt DISC en drijfveren breed toepasbaar in ieder team. Het plaatst je niet in een hokje, maar het helpt juist om een gemeenschappelijke taal te creëren en het gesprek met elkaar te voeren.

Verkenningsgesprek

Wil je dat alle ingrediënten in je team kloppen en meer uit je team te halen? Dan kan een teamsessie met DISC en drijfveren je daarbij helpen.

Bel of app mij op 06-18877457 om samen de mogelijkheden te verkennen. Of stuur een bericht via het formulier.

De Veranderkeuken | Talingnest 6 | 2841 KX Moordrecht | 06-18877457 | KvK-nummer 54897440