Leiderschaps-ontwikkeling

Voor leiders die succesvol leiding willen geven aan verandering door het beste uit zichzelf en hun team te halen

Herken je dit?

Je merkt dat je als leider niet het beste in jezelf en je medewerkers naar boven haalt en daardoor niet optimaal kunt bijdragen aan de wendbaarheid van je organisatie. De energie in je team stroomt niet. Medewerkers hebben minder plezier in hun werk. Ze ervaren weinig veiligheid en vertrouwen en zelf ervaar je weinig verbinding met hen.  Creatieve ideeën komen maar niet tot stand. Jullie blijven hangen in wat jullie al jaren doen en komen daardoor niet verder. Zelf werk je steeds harder om gestelde doelen te realiseren en grip te houden op toekomstige veranderingen.

Leiden met hart én hoofd

Je wilt een authentieke, effectieve leider zijn. Het liefst zet je stappen met je team om mooie resultaten te behalen. Stimuleer je de creativiteit van je medewerkers, zodat zij met succes bijdragen aan de toekomst van de organisatie. En jij veel meer voldoening uit je werk haalt.

Je gelooft in een goede balans tussen het realiseren van betere prestaties en meer werkplezier. Niet alleen focus op de resultaten en cijfers, maar ook aandacht voor de menselijke kant. Je wilt meer verbinding met je medewerkers en hen stimuleren te experimenteren, waardoor ze leren en het beste uit zichzelf weten te halen. Met als resultaat dat het werkplezier toeneemt en de motor van creativiteit en innovatie weer gaat draaien.

Secure Base Leiderschap draagt bij aan de veerkracht en wendbaarheid van organisaties in tijden van verandering. En het helpt jou als leider om in je eigen kracht te staan en de energie weer te laten stromen. Bij jezelf, bij je team en in je organisatie.

Een Secure Base Leider leidt met zijn hart én met zijn hoofd. Hij geeft vertrouwen en creëert een veilige omgeving voor medewerkers (caring). Tegelijkertijd is hij een inspiratiebron en daagt hij hen uit, zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten (daring).

Een Secure Base Leider:

Creëert een veilige omgeving voor zijn medewerkers waarin fouten maken mag

Leidt met zijn hart én zijn hoofd

Durft zich kwetsbaar op te stellen

Zorgt voor verbinding met zichzelf en met anderen

Staat open voor dialoog met anderen

Inspireert en haalt het beste in zichzelf en zijn medewerkers naar boven

Stimuleert creativiteit en het nemen van risico’s 

Secure Base Leiderschapsprogramma

Met mijn Secure Base leiderschapsprogramma help ik jouw organisatie bij de ontwikkeling tot een Secure Base organisatie en jou tot Secure Base leider. Hoe je kunt leiden met hart én hoofd en nog beter het verborgen potentieel van je medewerkers kunt benutten. Vanuit verbinding, dialoog en werkelijke verandering. Zodat meer innovatieve ideeën ontstaan en de organisatie veerkrachtiger in kan spelen op veranderingen. En je bij kan dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie.

Jouw resultaat

Je weet wat de principes zijn van Secure Base Leiderschap en wat ervoor nodig is om je werkelijk te verbinden met jezelf en met anderen

Je krijgt inzicht in wat een Secure Base is, wie of wat je eigen Secure Bases zijn en hoe je een Secure Base voor je medewerkers kunt zijn, zodat je je zelf eerst kunt leiden en vandaaruit je medewerkers verder kan ontwikkelen

Je krijgt inzicht in jouw leiderschapspatronen, zodat je weet hoe je met hart én hoofd kunt leiden om te excelleren

Je ontdekt hoe je een veilige omgeving creëert en hoe je je medewerkers uitdaagt om te experimenteren, zodat ze fouten durven maken, zich gewaardeerd voelen en hun werk met meer energie en enthousiasme doen

Je weet hoe je de energie weer laat stromen bij jezelf en je team om leiding te geven aan verandering, waardoor innovatie en betere prestaties simpeler en makkelijker tot stand komen 

Ingrediënten Secure Base Leiderschapsprogramma

Met het Secure Base leiderschapsprogramma krijg je alle ingrediënten om een effectieve, authentieke leider te zijn en het beste uit jezelf en je team te halen.

Het programma bestaat uit 2 dagen (aaneengesloten) en 1 dag na twee maanden. Als afsluiting vindt er nog een dagdeel intervisie plaats.

Jouw investering

Een Secure Base Leiderschapsprogramma is altijd maatwerk. De invulling is afhankelijk van de wensen en behoeften van je organisatie. Samen maken we een plan van aanpak dat past. Het traject is voor directie- en managementteams.

Verkenningsgesprek

Wil je weten hoe dit programma bij kan dragen aan de ontwikkeling van een Secure Base organisatie en jouw eigen ontwikkeling als Secure Base Leider? Zodat je meer verbinding en betere resultaten in je team en je organisatie kunt realiseren?

Bel of app mij op 06-18877457 voor een verkenning. Of stuur een bericht via het formulier.

De Veranderkeuken | Talingnest 6 | 2841 KX Moordrecht | 06-18877457 | KvK-nummer 54897440