Trainingen met koken

TEAMTRAININGEN

Wil je de samenwerking binnen jouw team verbeteren of de resultaatgerichtheid vergroten? Wil je dat de medewerkers elkaars valkuilen en talenten beter leren kennen en deze kennis inzetten voor een betere samenwerking en communicatie?

De verschillende trainingen met koken van De Veranderkeuken zijn bedoeld voor teams die de samenwerking willen versterken, de communicatie willen verbeteren en de creativiteit willen stimuleren.

Tijdens de trainingen met koken is koken het middel tot verandering. Geen workshop volgen, maar zélf ervaren en experimenteren in de keuken. Dat haalt je uit de bestaande werkcontext. Patronen, regels en procedures van de werkvloer doen er even niet meer toe. In die setting leer je het beste.

Na de trainingen begrijpen teamleden elkaar beter. Ze zijn zich bewuster van hun eigen denk- en gedragspatronen en het effect daarvan op anderen. Ze hebben meer inzicht in elkaars kwaliteiten én elkaars valkuilen. Daardoor kunnen ze beter samenwerken en communiceren. Een goed werkend team blijft flexibel en creatief bij veranderingen, vertrouwt op elkaar én ervaart meer werkplezier en betrokkenheid bij de organisatie.

Training Samenwerken in een team

Je leert hoe je de onderlinge samenwerking kunt verbeteren en elkaars talenten beter kunt benutten. De teamtraining start met inzicht in wat jouw eigen voorkeursgedrag is. Hoe herkent je collega jou herkent op een ‘goede’ en op een ‘slechte’ dag? En andersom? Dit onderzoeken we aan de hand van DISC en drijfveren.

Daarna gaan jullie tegen elkaar koken! Deze teamtraining combineert diverse ingrediënten om tot een sprankelende, smaakvolle teambuilding te komen. Tijdens het koken krijg je verder inzicht in je eigen gedrag en kwaliteiten en de kwaliteiten en drijfveren van de ander. Hoe kun je nog beter presteren, samenwerken en communiceren met elkaar?

Het geheime recept van een topteam

Duur

2 dagdelen (8 uur)

Meer informatie

Een teamtraining is maatwerk. Ik ga graag in gesprek over de invulling van de training met het oog op jouw doelstellingen. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Workshop Talenten & Wijn

Tijdens deze workshop staan bewustwording en leren van je eigen kwaliteiten, talenten en gedrag centraal. En daar komt een flinke dosis proeven en plezier bij kijken. 

Er is een mooie vergelijking te trekken tussen goede teams en goede wijn. De juiste samenstelling en bepaalde karakteristieken bepalen namelijk welke wijn (en welk team) hoge ogen gooit. 

Tijdens het genieten van mooie wijn leert het team elkaar beter kennen en effectiever met elkaar samenwerken. Op basis van de kleurentheorie maak je kennis met je kwaliteiten, talenten en gedrag. Beter inzicht daarin én in het gedrag en de persoonlijkheid van je collega zorgen voor groeiend wederzijds begrip. Het maakt het ook mogelijk je communicatiestijl aan te passen op de ander. Zo verbeter je de samenwerkingskwaliteit van het team. 

Tijdens de training krijg je inzicht in de elementen van een optimale samenwerking. Je krijgt uitleg over verschillende soorten wijn. Je gaat wijnen proeven, herkennen en verschillen duiden. Ook leer je welke wijntype je zelf bent en hoe dit te koppelen is aan het team en de teamleden.

Duur

1 dagdeel (4 uur)

Meer informatie

Wil je meer weten over de invulling van deze workshop en de koppeling aan jouw teamontwikkelingsvraag? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Workshop Zintuigelijke teamsoep

Soep als symbool voor een gezamenlijk resultaat. In deze workshop staan de samenwerking en de communicatie van het team centraal: ingrediënten voor een optimaal teamresultaat.

Je maakt kennis met je eigen kwaliteiten, talenten en gedrag aan de hand van de kleurentheorie. Naar wens breiden we dat uit met inzicht in de rollen die de diverse leden in het team vervullen en het effect hiervan op de prestaties van het team. Een uitbreiding met een DISC- en drijfveren analyse behoort ook tot de mogelijkheden. 

Tijdens het koken ervaren teamleden hoe het is om een of meerdere zintuigen te missen;  en welk effect heeft dat op de samenwerking en de communicatie in het team? Hoe speelt het team in op deze verandering? En wat betekent dit voor het realiseren van het teamresultaat?

Het koken van de teamsoep vindt plaats op een buitenlocatie.

Duur

1 dagdeel (4 uur)

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe je deze workshop kunt inzetten in een teamontwikkelingstraject? Neem vrijblijvend contact met mij op.