Trainingen met koken

TRAININGEN MET KOKEN

Wil je de samenwerking binnen jouw team verbeteren of de resultaatgerichtheid vergroten? Wil je dat de medewerkers elkaars valkuilen en talenten beter leren kennen en deze inzetten voor een goede samenwerking en communicatie?

De verschillende trainingen van de Veranderkeuken zijn bedoeld voor teams die de samenwerking willen versterken, de communicatie willen verbeteren en de creativiteit willen stimuleren.

Tijdens de trainingen is koken het middel tot verandering. Geen workshop, maar door zelf te ervaren en te experimenteren in de keuken, word je uit de bestaande werkcontext gehaald. Bestaande patronen, regels en procedures doen er even niet meer toe. Je leert dan het beste.

Na de trainingen begrijpen teamleden elkaar beter. Ze zijn zich meer bewust van hun eigen denk- en gedragspatronen en het effect daarvan op de ander. Teamleden hebben meer inzicht in elkaars kwaliteiten en elkaars valkuilen. Daardoor kunnen ze beter samenwerken en communiceren. Een goed werkend team blijft flexibel en creatief bij veranderingen, vertrouwt op elkaar én ervaart meer werkplezier en betrokkenheid bij de organisatie.

Training Samenwerken in een team

Je leert hoe je de onderlinge samenwerking kunt verbeteren en elkaars talenten beter kunt benutten. De teamtraining start met inzicht in wat jouw eigen voorkeursgedrag is. Hoe je collega jou herkent op een ‘goede’ en op een ‘slechte’ dag en jij je collega. Dit doen we aan de hand van de kleurentheorie.

Daarna gaan jullie de kookstrijd met elkaar aan! Deze teamtraining combineert diverse ingrediënten om tot een dynamische en smaakvolle teambuilding te komen. Tijdens het koken krijg je verder inzicht in je eigen gedrag en kwaliteiten en de kwaliteiten en drijfveren van de ander. Hoe kun je nog beter presteren, samenwerken en communiceren met elkaar?

Het geheime recept van een topteam

Duur

2 dagdelen (8 uur)

Meer informatie

Een teamtraining is maatwerk. Ik ga graag in gesprek over de invulling van de training gericht op jouw doelstellingen. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Workshop Talenten & Wijn

Tijdens deze workshop gaat het niet alleen om fun, plezier en beleving. Leren en bewust worden van je eigen kwaliteiten, talenten en gedrag staat centraal.

Je maakt kennis met je eigen kwaliteiten, talenten en gedrag aan de hand van de kleurentheorie. Beter inzicht in je eigen gedrag en persoonlijkheid en dat van je collega, creëert meer wederzijds begrip. En maakt het mogelijk om je communicatiestijl aan te passen op de ander. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de samenwerking van het team.

Dit geldt ook voor de kwaliteit van een wijn. Een juiste samenstelling en bepaalde karakteristieken bepalen of een wijn een goede wijn is. Aan de hand van wijnen leert het team elkaar beter kennen en effectiever met elkaar samen te werken.

Tijdens de training krijg je inzichten in de elementen van een optimale samenwerking. Je krijgt uitleg over wijnen en verschillende soorten. Je gaat wijnen proeven, herkennen en verschillen duiden. Ook leer je welke wijntype je bent en hoe dit te koppelen is aan het team en de teamleden.

Duur

1 dagdeel (4 uur)

Meer informatie

Wil je meer weten over de invulling van deze workshop en de koppeling aan jouw teamontwikkelingsvraag? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Workshop Zintuigelijke teamsoep

In deze workshop staat de samenwerking en de communicatie van het team centraal om een optimaal teamresultaat neer te zetten. De teamsoep staat symbool voor het uiteindelijke teamresultaat.

Je maakt kennis met je eigen kwaliteiten, talenten en gedrag aan de hand van de kleurentheorie. Dit is naar wens uit te breiden met inzicht in welke teamrollen de teamleden in het team vervullen en het effect hiervan op de prestaties van het team.

Tijdens het koken ervaren teamleden hoe het is om een of meerdere zintuigen te missen en welk effect dit heeft op de samenwerking en communicatie in het team. Hoe speelt het team in op deze verandering? En wat betekent dit voor het realiseren van het teamresultaat?

Het koken van de teamsoep vindt plaats op een buitenlocatie.

Duur

1 dagdeel (4 uur)

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe je deze workshop in kunt zetten in een teamontwikkelingstraject? Neem vrijblijvend contact met mij op.