Concept- en visieontwikkeling

CONCEPT- EN VISIEONTWIKKELING

Conceptontwikkeling

We zijn allemaal geneigd om steeds op dezelfde manier over hetzelfde probleem na te denken en ieder keer weer opnieuw de geijkte paden te bewandelen.

Wil je een volledig nieuw product of dienst bedenken, een slimme innovatieve oplossing voor een probleem vinden, een prototype ontwikkelen en testen of een verbetering doorvoeren op iets wat al bestaat? De Veranderkeuken helpt je bij het bedenken van nieuwe ideeën op allerlei terreinen.

Aanpak op hoofdlijnen

Conceptontwikkeling
Welke tools zet ik in?

Duur

2 – 6 dagen (1 dag is 8 uur)

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe je kunt innoveren, vaste gedachtenpatronen kunt doorbreken en nieuwe ideeën kunt bedenken? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Visieontwikkeling

Een visie is niet echt nodig zolang alles goed gaat. Maar wil je anticiperen op ontwikkelingen in de markt, beter zijn dan je concurrent en onderscheidend zijn, dan is het wenselijk om een visie op de toekomst te formuleren.

Een visie stelt de kaders vast, waarbinnen je treffende ideeën, nieuwe concepten en oplossingen voor bestaande problemen of vraagstukken bedenkt. Ze geeft richting aan je organisatie, je dagelijkse handelen en je medewerkers. Een nieuwe visie vraagt mogelijk ook om ander leiderschap en om ander gedrag van medewerkers. 

De Veranderkeuken hanteert een inspirerende aanpak om te komen tot een organisatievisie. In teams ga je actief aan de slag met het vinden van antwoorden op vragen als:

Visieontwikkeling

Duur

1 – 2 dagdelen (1 dagdeel is 4 uur)

Meer informatie

Wil je zelf aan de slag met de ontwikkeling van een organisatievisie of een visie op leiderschap, zodat je de stip op de horizon kunt zetten voor je organisatie? Neem vrijblijvend contact met mij op.