Coaching

COACHING

De Veranderkeuken faciliteert zowel bedrijven als personen in hun groei en ontwikkeling. Bij De Veranderkeuken kun je voor verschillende coachingstrajecten terecht.

  • Teamcoaching
  • Loopbaancoaching
  • Personal coaching

Teamcoaching

Wil jij als manager het beste uit je team halen en zit er meer potentie in je team, maar loopt de samenwerking niet optimaal? Of communiceren teamleden niet goed of niet meer met elkaar? Zijn er conflicten en onderhuidse spanningen die de samenwerking frustreren en een negatieve impact hebben op de resultaten van het team?

De Veranderkeuken helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. Door korte en gerichte interventies leren mensen zich naar elkaar uit te spreken en naar elkaar te luisteren. De specifieke doelen zijn geheel afhankelijk van het team. In welke fase zit het team? Wat zijn de karakteristieken? En welke knelpunten zijn er?

Een mooie metafoor bij teamcoaching is de ijsberg. Onder de waterlijn zwemmen vissen: kleine irritaties. Als deze vissen niet op tijd naar de oppervlakte worden gehaald, groeien ze. Het worden grote vissen en als het echt uit de hand loopt, zelfs haaien. Tijdens de coachsessies gaan we aan de slag met de groepsdynamiek. Vanuit een veilige omgeving, waarin de teamleden zich in de groep uit durven te spreken.

Teamcoaching
Welke tools zet ik in?
  • Deep democracy: om conflicten en irritaties in het team te bespreken en besluiten te nemen waar iedereen achter staat
  • Teamrollen van Belbin en kleurenanalyse: om verschillen tussen teamleden inzichtelijk te maken en in te spelen op de verschillende communicatiestijlen
  • Diverse teambuildingsoefeningen en interventies

Loopbaancoaching

Weet je wie je bent en waar je goed in bent? Wil je werk doen wat je leuk vindt, waar je plezier en energie uit haalt? Inzicht krijgen in wat je volgende stap in je loopbaan kan worden?

Loopbaan coaching helpt je te ontdekken welke ambities je hebt. Wat je écht leuk vindt en hoe je je talenten optimaal kunt benutten. De Veranderkeuken ondersteunt je op professionele manier in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan. Het draait om jou en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de coachingsessies krijg je inzicht in jouw waarden, passies, unieke talenten en mogelijke belemmeringen die je momenteel ervaart om je droombaan te vervullen. En ga je aan de slag met concrete acties om jouw loopbaan vorm te geven.

Personal coaching

Wat drijft jou? Waar word je gelukkig van? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Hoe kun je je leven en ontwikkeling in eigen hand nemen, zodat je meer uit het leven kunt halen en je leven weer richting kunt geven?

Tijdens de coaching werk ik aan het vergroten van je zelfbewustzijn, zodat je inzicht krijgt in je eigen talenten, drijfveren, competenties en uitdagingen.

Je ervaart hoe het is om aan het roer te staan van je eigen ontwikkeling. Een mens is tot méér in staat dan hij zelf denkt.

Door de juiste vragen te stellen en te luisteren naar de vraag achter jouw vraag komen we snel tot de kern. Zodat je weet waar je talenten liggen, waar je blij van wordt, en wat je kunt doen om je persoonlijke leven verder vorm kunt geven.

Werkwijze

Een coachingstraject start altijd met een intakegesprek om kennis te maken en vast te stellen wat je wilt bereiken met de coaching. In het geval van teamcoaching vind ik het ook belangrijk om een intake met de teamleden te houden.

Afhankelijk van je coachvraag, stel ik een coachplan op waarin de aanpak, doelen, resultaten en de investering aan bod komen.

Een coachingstraject bestaat uit gemiddeld vijf sessies, maar is altijd maatwerk passend bij jouw coachvraag en leerdoelen.

Meer informatie

Wil je meer informatie of een gesprek om je te oriënteren op teamcoaching of individuele coaching, neem dan vrijblijvend contact met mij op.