Coaching

COACHING

De Veranderkeuken faciliteert zowel bedrijven als personen in hun groei en ontwikkeling.  Voor diverse coachingstrajecten kun je bij ons terecht.

Teamcoaching

Wil jij als manager het beste uit je team halen? Zit er meer potentie in je team, maar verloopt de samenwerking niet optimaal? Communiceren teamleden niet goed of niet meer met elkaar? Zijn er conflicten en onderhuidse spanningen die de samenwerking frustreren en een negatieve impact hebben op de resultaten van het team?

De Veranderkeuken helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. Door korte en gerichte interventies leren mensen zich naar elkaar uit te spreken en naar elkaar te luisteren. De specifieke doelen zijn geheel afhankelijk van het team. In welke fase zit het team? Wat zijn de karakteristieken? En welke knelpunten zijn er?

Een mooie metafoor bij teamcoaching is de ijsberg. Onder de waterlijn zwemmen vissen: kleine irritaties. Als deze vissen niet op tijd naar de oppervlakte worden gehaald, groeien ze. Het worden grote vissen. En als het echt uit de hand loopt, zelfs haaien. Tijdens de coachsessies gaan we aan de slag met de groepsdynamiek. Vanuit een veilige omgeving, waarin de teamleden zich in de groep uit durven te spreken, halen we de visjes naar de oppervlakte.

Coaching
Welke tools zet ik in?

Loopbaancoaching

Weet je wie je bent en waar je goed in bent? Wil je werk doen dat je leuk vindt, waar je plezier en energie uit haalt? Inzicht krijgen in wat de volgende stap in je loopbaan kan worden?

Loopbaancoaching helpt je te ontdekken welke ambities je hebt. Wat je écht leuk vindt en hoe je je talenten optimaal kunt benutten. De Veranderkeuken ondersteunt je op een professionele manier bij jouw ontwikkeling binnen je loopbaan. Het draait in dit traject om jou en om jouw persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de coachsessies krijg je inzicht in jouw waarden, passies en unieke talenten. Maar ook in mogelijke belemmeringen die je momenteel ervaart om je droombaan te vervullen. En: je gaat aan de slag met concrete acties om jouw loopbaan vorm te geven.

Personal coaching

Wat drijft jou? Waar word je gelukkig van? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Hoe kun jouw ontwikkeling in eigen hand nemen, zodat je nog meer uit het leven kunt halen of je leven weer richting kunt geven?

Tijdens de coaching werk ik aan het vergroten van je zelfbewustzijn, zodat je inzicht krijgt in je eigen talenten, drijfveren, competenties en uitdagingen.

Je ervaart hoe het is om aan het roer te staan van je eigen ontwikkeling. Een mens is tot méér in staat dan hij zelf denkt.

Door de juiste vragen te stellen en te luisteren naar de vraag áchter jouw vraag, komen we snel tot de kern. Zo leer je waar je talenten liggen, waar je blij van wordt en wat je kunt doen om je persoonlijke leven vorm te geven.

Werkwijze

Een coachingstraject start altijd met een intakegesprek om kennis te maken en vast te stellen wat je wilt bereiken met de coaching. In het geval van teamcoaching vind ik het ook belangrijk om een intake met de teamleden te houden.

Afhankelijk van je coachvraag stel ik een coachplan op waarin de aanpak, doelen, resultaten en investering aan bod komen.

Een coachingstraject bestaat uit gemiddeld zes tot tien sessies, maar is altijd maatwerk passend bij jouw coachvraag en leerdoelen.

Meer informatie

Wil je meer informatie of een gesprek om je te oriënteren op teamcoaching of individuele coaching, neem dan vrijblijvend contact met mij op.